Virágboltot költöztettünk

Minden vállalkozó kétes érzelmekkel fogadja, amikor kinövi addigi kis boltját, és egy nagyobb üzlethelyiségbe költözik. Egy részről örül a tulajdonos, mert beindult a vállalkozása, egy stabil és sikeres boltot vezet, ahová napról napra több ember tér be nézelődni és vásárolni egyaránt. Azonban az örömöt be árnyékolhatja a tudat, hogy a szűkös kis üzlethelyiséget el kell hagyni, hogy egy tágasabb, egyszerre több vásárló kiszolgálására alkalmas helyre települjön át.

Extra figyelmet igénylő költöztetés

Egy virágüzletet elköltöztetni hatalmas felelősség! Tudtuk mi is, de mivel fel vagyunk készülve a legváratlanabb esetekre is, alapos tervezés és megbeszélés után könnyen vettük az elénk gördülő akadályokat. A szobanövények szállításánál sok apró dolognak kell figyelmet szentelni, nagyon sérülékeny és érzékeny élőlényekről van végül is szó, amiket egy apró karc sem érhet a költözés alatt.

Hogyan csináltuk mégis?

Először is érdemes számba venni a növények számát, és alaposan meg kell szervezni az elszállításukat. Több kategóriában osztottuk szét, először a nagy terjedelmű, hatalmas levelű növényeket telepítettük át, majd a kisebb cserepes és szálas virágokat. Itt a szobanövény méretei miatt fordulhat elő baj, figyelmetlenség esetén. A nagy leveleket óvatosan összekötöttük, ha van rá lehetőség, majd betakartuk buborékfólia segítségével. Az összekötés segít abban, hogy a nagy terjedelmű növények könnyebben kiférjenek az ajtón, illetve a szállítás közben sem fognak szabadon hajlongani, ami fokozott problémaforrás lehet. A fólia megvédi a virágokat az utazás közbeni súrlódástól, amit a mellette utazó növények okozhatnak, illetve a szél sem fog benne kárt tenni.

 

Szükséges a szakértő csapat, mert ránézésre nem tűnik nehéznek, de egy nagyobb agyag kaspó súlya önmagában is lehet 200kg, ehhez hozzá kell adnunk gondolatban a benne lévő földet, és maga a virág súlyát is. A mi költöztető csapatunk tekintettel a nehéz és törékeny tárgyakra, általában 3-5 fővel érkezik meg, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

 

A kisebb cserepes növényeket fedetlen dobozokban, vagy tárolókban költöztetjük, ahol a cserepek szoros egymás mellé helyezése megakadályozza, hogy a növények eldőljenek menet közben a furgonban. A legjobb az lenne, ha a költözés előtti 2-3 napban már nem lennének locsolva, mert ez mind súlyban számottevő, mind pedig a sáros föld sem fog kiborulni az autó hátuljában, így ha száraz a növény alatt a talaj amennyire lehet, könnyebben át is ültetjük, illetve a gépkocsi sem lesz teljesen sáros.

A gyorsaság itt kimondottan számít!

Növények költöztetésénél kimondottan fontos a gyorsaság, hiszen nem tarthatjuk sokáig a zárt autóban, könnyen befullad a virág, és ez által elpusztul a növény. Figyelünk arra is, hogy a lehető legjobb szellőztetés mellett, de huzat nélkül tudjuk a lehető legrövidebb idő alatt eljuttatni az új helyre.

 

Ha gyors és megbízható költöztetésben és lomtalanításban jártas csapatot keres, akik a megfelelő figyelmet fordítják vagyontárgyaikra, hívjon minket, és a személyes igényfelmérést ingyenesen biztosítjuk a helyszínen!