Számítógépparkot költöztettünk a gyermekek mosolyáért

Egy nagyon nemes gesztussal átitatott megbízást kaptunk, amikor egy Budapest belvárosában működő informatikai vizsgaközpont, a régi számítástechnikai eszközeit teljesen lecserélte, és a régi, számukra már nem használt eszközöket, egy a közelükben lévő általános iskolának ajándékozták, melynek költöztetéséhez minket hívtak segítségül.

Terepszemle, és igényfelmérés

Mivel tudtuk, hogy nagyjából milyen feladatunk lesz, nem számítottunk nagy meglepetésre, de mégis meglepődve tapasztaltuk, hogy 200 teljes felszereltséggel ellátott asztali számítógépeket fogunk telepíteni az általános iskolába. Viszont ezért cserébe tudtuk, hogy pontosan mennyi kartondobozra lesz szükség, amit ingyen kölcsönbe adtunk a cégnek a költözés idejére, ezzel is segítve ezt a jótékony és ritkaságszámba menő cselekményt.

A csomagolás is gyorsan ment

Mivel tudtuk, hogy pontosan mennyi csomagolóanyaggal kell készülnünk, így mind a 200 monitornak külön kartondobozzal készültünk, melyeket ki is béleltünk pluszban fóliával, hogy egyiket se sértsük meg az utazás alatt. A kábeleket szépen feltekertük, és összekötöztük, majd azokat mind egy nagy dobozba tettük, így helyet spórolva a többi holminak. A gépházak is külön kartonokba kerültek, és szerencsére az egyforma méretük miatt elég helytakarékosan tudtuk bepakolni a tehergépjárműbe, így megspórolva több költöztető autót arra a napra. Az egereket külön befóliáztuk, majd így helyeztük szépen sorba egy nagyobb kartontárolóba, majd mehettek is autóba a többi dolog mellé.

A boldog pillanatok

Az iskolás diákok számára ez egy hatalmas meglepetés volt, ugyanis csak az igazgató, és a tanári kar tudott az ajándékokról, így az iskola nebulói teljes döbbenettel álltak a történtek elé, ugyanis addig a napig az iskola egy nagyon elavult számítógép parkkal rendelkezett, ami funkcionálisan már nehezen töltötte be a szerepét. Elkezdtük behordani az eszközöket, és elvittük a megfelelő osztályterembe, ahol felajánlottuk segítségünket, a régi számítástechnikai eszközök elszállítására, amire napokkal későbbre le is beszéltünk egy időpontot.

 

Megmelengette a szívünket az a nap, a rengeteg boldog tanuló mosolya, akik nagyon hálásak voltak az informatikai cégnek a felajánlásért, hogy most már ők is a modern számítógépek segítségével tanulhassanak nap, mint nap. Ez egy nagyon nemes feladat volt, amiben szívesen vettünk részt, és reméljük, hogy több hasonló alkalmunk lesz még tenni egy keveset a társadalomért.