Óriás akvárium költöztetése? Mi már ilyet is csináltunk!

Érdekesebbnél érdekesebb megbízásokkal találkozunk nap, mint nap. 20 éve vagyunk a piac aktív szereplői, és úgy gondoltuk, mi már tényleg mindent láttunk. Eddig a napig ebben a gondolatban éltünk, míg legújabb ügyfelünk meg nem keresett bennünket egy igen érdekes megbízással. A telefonos beszélgetésben elmondta, hogy a szülei lakásából szeretné az akváriumát és a benne lévő halakat átköltöztetni a saját ingatlanába.

Első személyes igényfelmérés és a megdöbbenés

A telefonhívást követő 2 órán belül megérkeztünk a megadott címre. Csak egy akvárium halakkal, nem készültünk komolyabb feladatra, ám ez hibának bizonyult. A helyszínen megpillantottuk a 250 literes hatalmas akváriumot, amelyben jelenleg 200 kisebb díszhal volt megfigyelhető. Az akvárium telis tele élő növényekkel, különböző berendezési tárgyakkal, vicces kincses ládával és búvóhelyekkel a halaknak. A tulajdonos természetesen nem így egy az egyben gondolta elszállítani, a halak költöztetése ugyanis speciális feladat. Megbeszéltük az óriás akvárium elszállításának a napját, és a szükséges csomagolóanyagok mennyiségét is kiszámítottuk.

Zsugorfóliázás a maximális biztonságért

A kitűzött napon már az üres akvárium várt bennünket. A halakat a tulajdonos 10 vödörbe osztotta szét, melyekben az akvárium vize, és egy-egy kisebb vízpumpa volt található. Annak érdekében, hogy a halaknak ne essen bajuk, a vödröket egyesével az oldalán buborékfóliával tekertük be, így megóvva a vizüket a kihűléstől. A tehergépjárműre helyezve kartonokból rögtönöztünk védőfalat, hogy minél kevesebb rázkódás érje a vödörben vidáman úszó halakat. Ezután következett az akvárium. Az akvárium teljes egésze üvegből készült, ami bár nehezen törik, mégis megviselné az út, ha nem fektetünk energiát a csomagolásába. Az akvárium méretének megfelelő nagyságú kartondobozzal készültünk, de mielőtt belehelyeztük volna alaposan becsomagoltuk zsugorfóliával, így biztosítva a maximális biztonságot szállítás közben. A tulajdonos a vízi növényeket már előző nap elvitte az új ingatlanba, hiszen a növények nagyon érzékenyek a fényre és a hőingadozásra, így azonnal kellett gondoskodni az elszállításról. Utolsó lépésként már csak a nagy doboznyi akvárium kiegészítő maradt, illetve az akvárium alatti tároló szekrény, melyet lapra szerelve helyeztünk a gépjárműre.

Számunkra nincs megoldhatatlan feladat!

Költöztetéssel és lomtalanítással már 20 éve foglalkozunk, egy igen jól összeszokott megbízható csapat vagyunk. Bármilyen akadályt leküzdünk, számunkra nincs teljesíthetetlen megbízás. Ha Te is épp költözni készülsz, de nem tudod, hogyan kezdj bele, keress bennünket a +36 20 393 6008 telefonszámon, és mi akár 2 órán belül személyesen is egyeztetünk Veled a részletekről!