Nyűgös a lomtalanítás Budapesten

A Budapesten élőknek a lomtalanítás szó hallatán összeszorul a gyomruk. Legelsőnek a hatalmas rumli jut eszükbe, amikor is mindenki (szó szerint) mindent kitesz az útszélére, nem törődve a környezet károsodásával, vagy a közlekedés akadályozásával. Másrészről a lomtalanításra érkező guberálók tömege sem a legbizalomgerjesztőbb látvány. A lomtalanítás kultúrájának teljes elvesztése az emberi nemtörődömség következménye.

Hogyan végezzük jól a lomtalanítást?

A háztartásokban évről évre több lom és hulladék keletkezik, amitől az államilag elrendelt lomtalanítási napokon van lehetőségünk megszabadulni. Vagyis csak lenne lehetőségünk, hiszen igen komoly korlátok közé van szorítva az, hogy mit szabad és mit nem kitenni elszállításra.

A legtöbb ember még most sincs tisztában a központi lomtalanítás szabályaival. A legfontosabb előírás az a lomok és hulladékok megfelelő kihelyezése. A háztartásokban keletkező szemetet csak kartondobozokban, zsákokban lenne szabad az utcára tenni. Ennek az oka az, hogy a becsomagolt limlomokat sem a szél, sem pedig az erre specializált „vállalkozók” nem tudnak széthordani, és a begyűjtésük is sokkal egyszerűbb.

Az előre bejelentett lomtalanítási napok reggelén, esetleg előtte este szabad kihelyezni a felesleges holmikat. Sajnos nagyon jellemző, hogy az emberek már a kijelölt időpont előtt egy héttel elkezdik kihordani a szemetet, mit sem törődve azzal, hogy az jó pár napig ott fog bomladozni a közvetlen környezetükben.

Mi az, amit igen és mi az, amit nem szállítanak el semmiképp?

A lom kategóriába azokat a háztartásban keletkezett hulladékokat értjük, amelyek túl nagy mérettel rendelkeznek ahhoz, hogy a kijelölt gyűjtőedénybe helyezzük. Ilyenek a régi elhasznált bútorok, ruhaneműk (bezsákolva), szőnyegek (feltekerve), papírhulladék stb. Sajnos továbbra sem kerül elszállításra az építési törmelék, az elektronikai eszközök, a veszélyes hulladékok (pl.: festékes vödör), és a zöldhulladék sem.

Akár becsomagoljuk szépen, akár nem, ezeket a lomokat nem fogják elszállítani, hiszen azzal a szállítást végző vállalat is szabálysértést követ el.

Nem kell megvárni a közös lomtalanítást!

Mi, a Magyarország Teher Kft-nél vállaljuk lakásában keletkező összes hulladék és lom elszállítását. Legyen szó bármiről, Mi nem csak az értékeket visszük el, hanem azt is, amit a közös lomtalanításkor nem. Amennyiben nem szeretné tovább nézegetni a felgyülemlett hulladékot keressen Bennünket, és mi a lehető legrövidebb határidővel megoldjuk problémáját!