Munka közben edzés, edzés közben munka egy fitness terem költöztetése

Napjainkban egyre jobban előtérbe kerül az egészséges életmód és a mindennapos testmozgás. A fitness termek száma rohamos gyorsasággal nő, nagyobbnál nagyobb komplexumok nyitnak. Ennek a „forradalomnak” köszönhetjük legutóbbi megbízásunkat, amikor is egy Buda III. kerületi konditermét költöztettünk.

Az első döbbenet

Esős hűvös időnk volt, amikor megérkeztünk felmérni a terepet, de a terembe belépve rögtön leizzadtunk mikor megláttuk mi vár ránk. Kézi súlyzók, kettlebellek tucatjai sorakoztak a hosszú tükrök előtt.  Alapos szemrevételezés után megbeszéltük a megbízóval, hogy pontosan melyik napon tudjuk elköltöztetni a termet és elköszöntünk. Miután kiléptünk az épületből összenéztünk a kollégáimmal és mindannyian egyre gondoltunk: Most kiderül mit is bír a jó magyar ember!

A szállítást megelőző napokban gondoskodtunk a megfelelő behajtási engedélyekről, a parkolójegyekről autóink számára.

Eljött a költöztetés napja. Érkezésünk után elsőként a funkcionális gépeket készítettük fel a szállításra. Szorosan lekötöztük, fixáltuk. Szerencsénkre az épületben volt lift így könnyebb volt a fel-le ingázás. Amikor már a nagyobb berendezések bekerültek az autóba szusszantunk egy pillanatot. A rövid pihenő után elkezdtünk a szoláriumok felkészítését a szállításra. Ezeket a gépeket rendkívül nagy óvatossággal mozgattuk, hiszen a csövek gyorsan elpattannak, ha nem megfelelően emeljük ki helyéről.

A szoláriumok után a kisebb bútorok következtek, recepciós pult, italhűtők, asztalok és székek.

Egy kis segítség is akadt

Lehet tudatosan, de a kézi súlyzók a végére maradtak. Már elkezdtünk gondolkodni, hogy hogyan lehetne felgyorsítani a kiköltözést, amikor megérkezett az egyik itt dolgozó és megkérdezte segíthet-e valamiben. Mondtuk neki, hogy már csak a kézi súlyzók maradtak, de azokkal még egy rövid idegei elleszünk, mert mire mindet fel pakoljuk az állványra, eltelik egy kis idő és még azokat az állványokat ki is kell vinni. Miután végighallgatta mondanivalómat szólt, hogy talán ő tud egy könnyebb megoldást, gyorsan elszalad, de rögtön jön vissza. Ekkor mi azt gondoltuk, hogy ő is tisztában van mi vár ránk és ő ennek nem szeretne részese lenni, amit azért érthető. Pár perc múlva egy érdekes hangra lettünk figyelmesek. Közeledett egy zörgő-csörgő hang és egyszer csak belépett az ajtón a dolgozó, aki az előbb elszaladt. Egy béka emelőt hozott magával és két nagy műanyag rekeszt. Mondta, hogy amikor a termet berendezték akkor is ezekkel hozták fel a súlyzókat. Rövid idő telt csak el és már fel is raktuk a súlyokat. Miután minden felkerült az autókra és biztonságosan rögzítettünk mindent elindultunk az új terem felé.

 

A kipakolás során minden a legnagyobb rendben ment. Minden gépet a helyére tettünk és rögzítettünk. A tükrök felkerültek a falra, a súlyzók pedig már új helyükön várták az edzeni vágyó embereket. Az új terem megnyitásakor rendezett partira mi is hivatalosak voltunk, amit ezúton is szeretnénk megköszöni. A rendezvény során megismerkedtünk egy újabb ügyfelünkkel, de ez már legyen egy újabb történet.