Lomtalanítás Szentendrén egy gyűjtögetőnél

Biztos láttatok már tévéműsorokat olyan emberekről, akik semmit sem dobnak ki, minden tárgyat megtartanak. Vagy ragaszkodnak az ezekhez kötődő emlékekhez, vagy azt mondják, jó lesz még az valamire, vagy sokba volt nekem, nem válok el tőle. Egy ilyen helyzetbe estünk be a minap. Egy Szentendrei család kért fel bennünket lomtalanításra, akik egy elárverezett házat vettek meg. A házban előzőleg egy idős bácsi lakott, aki egy ilyen gyűjtögető volt. Tele volt a kétszintes épület bútorokkal, kacatokkal, de értékesebb tárgyakkal is. Szóval először is elmentünk a szentendrei házhoz felmérésre, és tényleg tele volt rengeteg lommal. Már előre látható volt, hogy ez nem egy rövid lomtalanítás lesz, legalább három napot rá kell szánni. Sok felesleges bútor is volt, de a kisebb kacatok közül is lehetett válogatni, mert voltak értékesek, hasznosak is.
Azért is jó, hogy megnéztük a házat, mert így ki tudtuk választani a lomtalanítás időpontját, és meg tudtuk saccolni, hogy hány tehergépjárműre lesz majd szükségünk.
Ebben az esetben több teherautó kellett, mint általánosságban.

Hogyan zajlott a lomtalanítás?

Ahogy megérkeztünk a házhoz, azonnal belekezdtünk a munkába. A családdal együtt mindent jól át kellett válogatni, hogy ne vigyünk el olyan holmit, amire esetleg szükségük lehetett.
Először a kisebb tárgyaknak kezdtünk neki, ami eltartott egy jó ideig. Mire készen lettünk, több mint a nap fele eltelt, de legalább meg tudtunk szabadulni a felesleges apróbb kacatoktól. Bár még így is sok minden maradt hátra.
Az első napból már nem maradt túl sok, szóval nagyon sok mindent nem tudtunk egyelőre kihozni a házból. Amiket azonban már kiraktunk a járműveinkbe, azokat még aznap elszállítottuk az egyik legális hulladék-lerakóhelyre.
Másnap újra neki kezdtünk a munkának. Ezen a napon a kisebb-nagyobb bútorokból sokat szállítottunk el. Voltak értékesebb darabok is, ezek egy részét megtartotta a család magának, de számos dolgot tovább is lehet értékesíteni. És volt sok olyan is, ami már nem jó semmire, csak a szeméttelepre. A sok-sok bútornak már csak az egyharmada maradt még meg, és a megmaradt lomok is megfeleződtek.
Viszont még mindig annyi mindent összegyűjtögetett a bácsi, hogy még egy harmadik napot is rá kellett erre szánni, és akkor vittünk csak el mindent.

Lomtalanításért keressen minket!

Több mint 2 évtizede végzünk lomtalanítási feladatokat, rengeteg családnak segítettünk már hulladékmentes életteret varázsolni.
Ha Ön egy valóban megbízható csapatot keres, akik lelkiismeretesen és törvényileg teljesen szabályosan végzik a rájuk bízott feladatot, akkor Önnek a Magyarország Teher Kft. lesz a legjobb választás!
Hívjon bennünket telefonszámunkon és akár már a megkeresést követő 2 órán belül személyesen is megbeszélhetjük a lomtalanítás teljes menetét és biztosan meg tudunk az árról is egyezni.