Költöztetés előtt csomagoljunk okosan!

Ha már eljutottunk arra a döntésre, hogy elhagyjuk régi otthonunkat, és áttelepedünk egy másik házba vagy lakásba, akár egy új és izgalmasabb munkahely miatt, akár a család közelsége miatt, vagy lehet, hogy a párkapcsolatunk és a közös család tervezése miatt tesszük meg ezt a lépést, már akkor elkezd bennünk körvonalazódni a költözés menete, és a házban vagy lakásban található értékeink sorsa.

Kategorizáljuk!

Érdemes a csomagolást, és a költöztetni kívánt tárgyainkat kategóriákra osztanunk. Sokkal könnyebben fog menni a költözködés, ha már az új helyünkre is a megfelelő helyiségekbe kerülnek a megfelelő dobozok. Ezzel nagymértékben csökkentjük majd a következő lakásunkban, vagy házunkban a fizikai munka jelenlétét, hiszen nem akkor kell majd szétválogatni, hogy melyik dobozban lévő tárgyak melyik szobába vagy helyiségbe kerüljenek.

 

Az összepakolás megkezdése előtt mindenképp térképezzük fel, hogy milyen mennyiségű, és mekkora méretű dobozokra lesz szükségünk. Ha könnyíteni szeretnénk a saját dolgunkon, akkor érdemes egy méretű dobozokba összekészítenünk a holmijaink, ami nagyban megkönnyíti a dobozok cipelését, na meg persze helytakarékosság szempontjából sem mindegy, hogy több különböző méretű kartondobozokat, vagy körülbelül egy méretű dobozokat kell a tehergépjárműbe bepakolnunk.

Szobáról szobára haladjunk!

Mindenképp érdemes egy helység tárgyait a költözés pillanatáig ugyanabban a helyiségben összekészíteni. Kezdjük mindig a legaprólékosabb helységgel, ami általában a konyha szokott lenni. A konyhában lévő használati tárgyainkat tematikusan, felcímkézett dobozokba, kartonokba pakolnunk. Mennyivel könnyebb lesz, amikor az új konyhánkban, csak az oda letett kartondobozokból szinte gondolkodás nélkül tehetjük is az új helyére. Érdemes a törékeny tárgyaknak külön kartondobozt biztosítani, és ezeknek a tárgyaknak a megóvása érdekében, az sem baj, ha készülünk némi újságpapírral is, hogy ezzel megvédjük az esetleges sérülésektől a poharainkat, tányérjainkat.

 

A ruháink összekészítése szokott általában a legkevesebb gonddal járni, de vannak itt is kivételek. Nem szívesen hajtogatjuk és gyűrjük össze az öltönyöket, a kosztümöket, az ingeket, a vállfára rakott zsákkal letakart megoldás pedig nem mindig biztosíték a ruhánk épségére.

Honnan szerezzek be kartondobozokat?

Szolgáltatásaink közé tartozik, hogy a költözéshez ingyen biztosítunk kartondobozokat. Legyen az kicsi kartondoboz, legyen nagyobb tárgyak szállítására alkalmas doboz, vagy éppenséggel az érzékenyebb ruhaneműknek gardrób kartondoboz, nálunk minden igényére talál megoldást. Cégünk a költözés idejére biztosítja a szükséges dobozmennyiséget, de ne aggódjon, így sem fogjuk sürgetni, ugyanis a költözés után ha szükséges, egy hónapig is Önnél lehetnek a kapott kartondobozok, hogy nyugodtan a saját tempójában fejezheti be a költözés utolsó mozzanatait, és élvezhesse új otthonát.