Költöztetés

Egy költözés olykor még a legmagabiztosabb embereket is ki tudja zökkenteni. Fizikailag, és lelkileg egyaránt megterhelő, még akkor is, ha egyébként mi vagyunk a legboldogabbak, hogy megszereztük álmaink lakását Budapest belvárosában. Be kell vallani, hogy nagyon sok tervezés szükséges egy költözés lebonyolításához, legfőképpen akkor, ha nem vagyunk hajlandók szakemberek bevonására, mert nincs rá szükségünk, vagy mert szeretnénk spórolni.

Biztosan megéri spórolni a költöztető csapaton?

Erre a kérdésre valószínűleg azok válaszolnak igennel, akik még sosem folytattak le egy teljes lakáskiürítést, vagy még annyira az elején járnak a témának, hogy nem látják, mennyi mindenre kell figyelni áttelepüléskor. Akik már túlestek például egy Budapestről vidékre költözésen, biztosan a másik tábort erősítik, mert már tisztában vannak a körülményekkel, és hogy milyen apróságokon lehet bosszankodni, ha nincs szakértő brigád körülöttük.

Ki fogja levinni ezt a sok holmit?

Budapesten és környékén, de a legtöbb vidéki városban is a panellakások, vagy a többszintes társasházi lakások cserélnek legsűrűbben gazdát. Költözéskor vegyük azt is számításba, hogy a bútoroknak is valahogy fel kell majd jutni a lakásba. Egy költöztető csapattal ugyan erre nem kell nagy gondot fordítani, de ha mi végezzük az áttelepülést az elejétől a végéig, akkor ez lehet talán az egyik legkellemetlenebb rész. Ha szerencsénk van, akkor lapra szerelve tudjuk szállítani, ami nagy könnyítés, de a legtöbb esetben sajnos úgy kell elvinnünk, ahogy van. Nem csak arra kell figyelnünk, hogy a bútor egyben maradjon, hanem arra is, hogy lehetőség szerint ne tegyünk kárt a házban, lakásban, és lehetőleg a derekunknak is egyben kellene maradni.

És mi a helyzet a zongora szállítással?

Bár nem egy átlagos dolog, hogy pianínót kell költöztetni, de azért manapság már még sem ritka. Nem csak hogy borzasztó tömeggel kell megbirkózni, nagyon figyelni kell, hogy ne essen baja a zongorának, véletlenül se törjön ki egy billentyű sem, és mivel nem olcsó dologról van szó, jó lenne, ha egy pici karc sem lenne rajta. Ezt szakértő, segítő kezek nélkül, szinte lehetetlen kivitelezni, nem biztos, hogy megéri a kockázatot.

Ha meggondoltad magad, keress minket!

Előző cikkeinkben is sokat hangoztattuk, hogy mennyire nem bölcs dolog, egy teljes lakáskiürítést, vagy éppen lomtalanítást saját erőből megoldani, főleg abban az esetben, ha értékes tárgyakról van szó. Keressen minket telefonon, és a lehető legtöbb segítséget nyújtjuk, hogy értékes bútorai, sőt, még a zongorája is épségben megérkezzen az új lakcímre.