Költözik a család! Vonjuk be a gyerekeket is, hogy könnyebben megértsék

A költözéssel bár rengeteg feladatot is kapunk, mindezek mellett a családok legszebb pillanatai ezek. Ilyenkor kezdjük el kialakítani a családi fészket, ahol gyermekeink felcseperednek, és átélhetik a felnőtté válás hosszú rögös, de annál boldogabb pillanatait. Azonban a gyerekekkel való költözés nem mindig felhőtlen, sok gyermek nehezen dolgozza fel ezt az időszakot. Összeszedtük azokat a praktikákat, amelyeket kisgyerekkel költöző ügyfeleink mondtak, és náluk beváltak, hogy a gyermekek könnyebben megértsék, miért van szükség a költözésre.

Beszélgessünk a gyerekekkel

Érdemes már akkor elkezdeni a gyermekekkel a beszélgetést, amikor a költözés gondolata komolyabban felmerül. Kérdezzük őket, mit szeretnének az új házban, szeretnének-e saját szobát, ahol a játékaikkal lehetnek, szeretnének-e kertet ahol tudnak játszani. Szinte kivétel nélkül minden gyermeknek hullámzó lesz a hangulata. Lesz, amikor már alig várják a költözés napját, és sajnos olyan is lesz, amikor sírva könyörögnek szüleiknek, hogy ne hagyják ott a már megszokott környezetüket. Meg kell értenünk, hogy a gyermekek jobban ragaszkodnak, mint a szülők. A költözést olykor veszteségnek élik meg, hiszen kiragadjuk őket a megszokott környezetükből, a megszokott barátok és játszótársak közelségéből. Jó taktika lehet, ha mindig azokat a dolgokat emlegetjük nekik, amelyek a gyermekek érdekeit szolgálják, mint például a nagyobb szoba ahol több játék fog elférni, vagy a hatalmas kert, ahol apu majd hintát készít nekik, és lesz saját homokozójuk is.

Vonjuk be a csomagolásba a gyerekeket

A költözés időpontjához közeledve már a csomagoláson és az összepakoláson járnak a gondolataink, amibe feltétlen vonjuk be legkisebb családtagjainkat is. Ha a kisgyermek segíthet a csomagolásban és dobozolásban, könnyebben dolgozza fel a közeledő költözést. Próbáljuk játékosan megközelíteni a dolgot. Nagyon jó praktika, ha a gyermek a játékait saját maga csomagolja össze. Ehhez használhatunk akár színes dobozokat is, amelybe tematikusan pakolhatja a dolgait, például a kék dobozba mennek a játékfigurák, a pirosba a plüssök, a sárgába pedig a mesekönyvek. Ezzel a módszerrel játszva, de mégis eredményesen segít a gyermekünk a költözésben, és lelkileg nem viseli meg nagymértékben az üresedő szoba látványa.

A beköltözésnél se hagyjuk ki a gyerekeket

A beköltözést minden család szeretné a leggyorsabban véghezvinni, amihez szükség van költöztető csapatra. Egyrészről azért, hogy minél rövidebb idő alatt a lakásban legyenek személyes dolgaink, másrészről hogy a gyermek mellett lehessünk, amikor végleg becsukjuk az ajtót a régi lakásunkban. A kipakolásnál minden esetben a gyermekek lakrészével kezdjünk, hogy ők minél hamarabb otthonosan érezzék magukat az új ingatlanban, legyenek körülöttük a már megszokott tárgyak. Nagyon jó praktika, ha a gyermek maga választhatja meg, hol legyen az ágya a szobájában, vagy hogy melyik polcon melyik játékai legyenek.

Hívjon bennünket bizalommal, ha segítségre van szüksége a költözéshez

Családok költöztetésében is sokszor lehettünk jelen, tudjuk, hogy ez egy keserédes időszak, amely nem csak a gyermekeket, de a szüleiket is megviseli. Ha Ön szeretne kevesebb időt tölteni a pakolással és szállítással, és több időt a családjával, forduljon hozzánk bizalommal. Gyors és megbízható költöztetés a Magyarország Teher Kft-vel nem lehetetlen. Hívjon bennünket, és a telefonos egyeztetést követő 2 órán belül már személyesen is megbeszélhetjük a költözés teljes menetét.