Költözés Budapesten 1-23 kerületig

Egy költözés boldog napjait megkeserítheti a számtalan probléma, ami felléphet abban az esetben, ha önerőből szeretnénk megoldani az egész folyamatot. Mi a Magyarország Teher Kft-nél már több mint két évtizede végzünk költöztetési és lomtalanítási feladatokat, így igazán tisztában vagyunk a felmerülő problémákkal, amik adódhatnak a költözés ideje alatt.

Költözési előkészületek

A költözés gondolatának felmerülésével párhuzamosan megkezdődnek a stresszes napok is. Budapesti költözés esetén talán még nehezebben megoldhatók azok az alap dolgok, mint például a nagyobb tehergépjármű parkolása vagy behajtása egyes utcákba, mint vidéken. Ha önerőből szeretnénk végigvinni a költözést, akkor legelsőnek a megfelelő méretű tehergépkocsi kölcsönzésén kell túlesni. 

Ha ezen a problémán sikeresen túljutottunk, akkor már is gondolkodhatunk a személyes tárgyaink megfelelő elcsomagolására. A költöztetéshez szükséges csomagolóanyag és kartondoboz beszerzése akár egy kaland is lehet, már ha szeretünk egész nap üzletről üzletre vándorolni, és kéregetni a feleslegessé vált kartondobozokat. Pár évvel ezelőtt ezzel még semmi gond nem lett volna, de ma már az üzletek sem szívesen adják ki ezeket a dobozokat, hiszen többször fel tudják használni ők maguk is, szükségük lehet még rá. A dobozok megszerzése mellett szükséges olyan csomagolóanyagot is beszerezni, mint például a buborékfólia, amellyel törékenyebb és érzékenyebb dolgaink tudjuk biztonságban áttelepíteni egy új helyre.

Ha mindezekkel megvagyunk, akkor el is kezdhetjük az összecsomagolást, ami egyszerűbbnek hangzik elsőre mint gondolnánk. Ha nem szeretnénk a költözés után még hónapokkal is keresni egy egy darabot, akkor tematikusan és rendszer szerint kell összecsomagolnunk, hogy az új lakásunkban vagy házunkban minden tárgyunk az új helyiségbe kerüljön, ne kellejen külön nekilátnunk szelektálni a dobozok tartalmát.

A bútorokat sajnos nem minden esetben lehet lapra szerelni, így arra is gondolnunk kell, ha szűk lépcsőházzal rendelkezünk ahol történetesen nincs lift. Fizikailag igen megterhelő lehet így levinni a bútorokat, és óvatosnak kell lennünk ha szeretnénk épségben (idegbecsípődés mentesen) megúszni a költözködést.

Ha ezek mind megoldódni látszanak, akkor még mindig ott van a parkolóhely foglalása. Ha egy szűk belvárosi utcából készülünk kitelepülni, akkor mondanunk sem kell hogy nem könnyű parkolóhelyet találni. Nem rakhatjuk ki a járdára a dobozokat, bútorokat mert akkor könnyen megszabadulhatunk pár ezer forinttól, hiszen a gyalogos forgalmat akadályozhatjuk. Arról nem is beszélve, hogy Budapest legtöbb utcájába súlykorlátozással hajthatunk be, így erre külön engedélyt kell kérniük a kerületi önkormányzattól.

Problémamentes költözésre vágyik? Keressen bennünket!

Több mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött garantáljuk, hogy megkönnyítjük költözését, hogy Önnek a számtalan felmerülő problémával ne kelljen foglalkozni. Bútorok szállításában gyorsak és óvatosak vagyunk, nem teszünk kárt sem az ingatlanban, sem pedig bútoraiban. A költözéshez szükséges csomagolóanyagokat a költözés napja előtt már biztosítjuk, hogy Ön a lehető legkényelmesebben, saját tempójában készülhessen fel az áttelepülésre. Szükség esetén segítünk a csomagolásban is, és értékesebb darabjait extra védelemmel is ellátjuk, igény esetén zsugorfólia segítségével. Hívjon bennünket még ma, és mi ingyenes igényfelmérésünkkel már a hívást követő 2 órán belül Önnél lehetünk, hogy részletesen átbeszéljük a költözés teljes menetét.