Iratszekrény, számítógépek, fontos dokumentumok – Irodaköltöztetés problémától mentesen!

Egy iroda elköltöztetése bár egyszerűnek hangzik, mégis hatalmas felelősség. Rengeteg olyan dokumentumot kell épségben eljuttatni az új irodába, amin fontos, és személyes adatok is szerepelhetnek, így nagy gondot kell fordítani azok megfelelő szállítására. A rengeteg papír alapú dokumentum mellett számos dologra kell még figyelni, de pár lépésben elmondjuk, hogyan érdemes nekifogni úgy, hogy ne legyen semmi probléma.

Csomagolás a kulcsa mindennek!

A költözés első lépései a tervezés után, a csomagolás. Csomagolni mindig úgy érdemes, hogy az egy témakörből származó dokumentumokat egy tárolóba helyezzük. Így kevés az esélye a különböző adatokat hordozó papírkötegek összekeverésének. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes felcímkézni a dobozokat a tartalma szerint. Sokkal egyszerűbb a kicsomagolás, ha már oda helyezzük a megpakolt dobozokat, ahol az új irodában helyet kapnak.

A különböző irodaszereknek, mint például a tollak, tűzőgépek, gémkapcsok érdemes egy külön nagy dobozban helyet adni nekik, így nem fognak szétszóródni az utazás ideje alatt. Az sem rossz megoldás, ha a hasonló ceruzákat, tollakat egy egyszerű befőttes gumival összekötjük, így még kisebb az esélye a szétszóródásuknak.

Egy irodaköltöztetés esetén a legnagyobb figyelmet a számítástechnikai eszközök igénylik. A legnagyobb biztonságban a Mi csapatunk szerint akkor van, ha a dupla csomagolási módszert alkalmazzuk. A számítógépek monitorjait a sarkainál kisebb kartonpapír darabokkal támasztjuk ki, így tekerjük körbe a műanyag csomagolóanyaggal, és így helyezzünk 3-5 monitort egy nagyobb kartondobozba, ahol az üres részeket kitöltjük, hogy a kartondobozban stabilan maradjanak. A gépházak esetében ugyanezt az eljárást szoktuk alkalmazni, így még sosem ért sérülés egy általunk szállított eszközt sem. A számítógépekhez tartozó egerek és kábelek egy dobozban szoktak helyt kapni, ők a legkevésbé sérülékenyek. Az irodában található egyéb perifériás eszközök, mint például a nyomtató – másoló gép és a szerver ház szintén külön dupla csomagolással ajánlatos szállítani, őket a rázkódástól is óvni kell. Ezeknek az eszközöknek a csomagolása bélelt kartondobozokban történik, hogy a lehető legkevesebb mozgástere legyen az eszköznek.

Ha a könnyebb megoldás érdekli, akkor itt vagyunk Mi!

Csapatunk vállalja irodák költöztetését is, kezdve a csomagolástól a szállításig. A költözéshez szükséges kartondobozokat ingyen biztosítjuk ügyfeleinknek, amit az ingyenes terepszemle alkalmával szoktunk kiszámítani. Sosem egyedül dolgozunk, jól összeszokott csapatunk a lehető legnagyobb biztonságban, és a lehető leggyorsabban elvégzi a rábízott feladatot. 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött várjuk megkeresését, melyet bármelyik elérhetőségünk egyikén megtehet!