Garázs lomtalanítására is vállalkozunk

Budapest belvárosában a legtöbb lakótelep rendelkezik saját garázs sorral, amit a környéken élők vásárolhatnak meg, vagy bérelhetnek addig, ameddig szükségük van rá. Sajnos azonban előfordul olyan eset is, amikor a garázs tulajdonosa hirtelen elhuny, és a rengeteg holmi ott marad, az új tulajdonosa pedig semmire nem tart igényt az ott megmaradt tárgyak közül, sőt, jelen sincs, amikor a lomtalanítást végezzük.

Az önálló munkavégzés sem akadály

Ez egy olyan eset volt, ahol a garázs új tulajdonosa olyan szinten nem tartott igényt a kocsiszínben megtalálható rengeteg holmira, hogy jelen sem volt ezen az eseményen. Az első találkozásunk alkalmakkor elmondta, hogy teljesen üresen szeretné látni a garázst, és a pontos helyszín és garázs szám megadása után közvetlen a kulcsot is átadta nekünk, amit egy megbeszélt időpontban, a garázsnál személyesen vissza is adunk neki, amikor szemügyre veszi az elvégzett munkánkat. Így magunknak kellett elmenni, és felmérni a helyszínt, kiszámolni a csomagolóanyagokat, és felkészülnünk a következő napra tervezett lomtalanításra.

 

Mivel különösebben nem kellett értékekre figyelnünk, hiszen az új tulajdonos semmire nem tartott igényt, így csak hulladék szinten kezdtük el a szelektálását a bent található lomoknak. Akár hiszitek, akár nem a garázs, koppanásig volt telveaz évek során összegyűlt lomokkal, amik közt rengeteg újrahasznosítható dolog volt, így tematikusan kezdtük el szétválogatni a dolgokat.

 

Első körben anyagaik szerint, és veszélyességi fokozatuk szerint kezdtük el kiszedni a lomokat, így először a könnyebb papír alapú hulladékokat szedtük egy nagy kartondobozba. Temérdek mennyiségű, több évvel ezelőtti újságok és folyóiratok, reklám és szóróanyagok voltak egy nagy régi szerszámtároló vas szekrényben összegyűjtve. Ezek után következtek a műanyagok, darabokra tört kerti székek, műanyag dobozok, és még több száz darab kis méretű műanyag cserepet is találtunk, ugyanis az előző tulaj az erkélyén kis cserépben zöldségeket termesztett. Utolsónak hagytuk a fém anyagokat, rengeteg nyél nélküli kerti eszközt, és egy egész sornyi fémszekrény is volt, amiket külön autón helyeztünk el, ugyanis a leszerződött hulladéklerakóban szelektíven kell lepakolni a lomokat, így ezt még a lomtalanítás alatt elvégezzük, hogy ne ott kelljen még órákat a szelektálással töltenünk, mert Mi környezetbarát emberek vagyunk, akik nem az erdőben fogják kidobálni az összeszedett lomokat.

 

Veszélyes hulladék kategóriában is elszállítottunk pár holmit, mint például a rengeteg félig beszáradt festékes és lazúros fémdoboz, használt villanykörték, hígítós flakonok is voltak, amiket egy külön erre a célra létrehozott hulladéktárolóba szállítunk, mert lomtalanításkor is első a biztonság.

A garázstulajdonos érkezése

A nap végére megérkezett a garázs új tulajdonosa is, aki örömmel látta, hogy tényleg teljesen üresre ki tudtuk pakolni az autóparkolóját, mindössze egy nap leforgása alatt, így boldogan köszönte meg a rengeteg segítséget, amivel az Ő válláról vettünk le sok terhet. Visszaadtuk a kulcsot, majd elköszöntünk, de nem ez volt az utolsó találkozásunk, hiszen hetekkel később a garázstulajdonos új lakásának a beköltözésében is segítünk, amit mi annak tudunk be, hogy elégedett volt a munkánkkal, ami nekünk mindennél fontosabb.