Fegyverszekrények költöztetése egy hivatásos vadásznak

A vadászoknak, hiába a nagy állatszeretet, nagyon fontos szereplője a természet rendjének kiegyensúlyozott megtartásában, hiszen a vadgazdálkodásnak köszönhető, hogy nem szaporodnak túl a még vadon élő állatok, emellett ők figyelnek a téli takarmányozásukra, illetve védik az újszülött állományt és a természetes élőhelyüket is.

Azonban egy hivatásos vadász költöztetése már nem egyszerű feladat, így a mostani megbízásunkra erősítéssel érkeztünk, és a szokásos csapatunk összes tagja megjelent ezen a napon, és segítette a költözés menetét, ami telis tele volt hatalmas fém fegyverszekrényekkel.

 

A költöztetés napja

Kezdjük ott, hogy itt nem választhattuk azt az opciót, hogy kipakoljuk az összes elszállítani kívánt szekrényt, mivel a fegyvertartási engedély miatt, a vadász nem vette ki a fegyverszekrényből a fegyvereket, biztonsági előírások szigorú szabályai miatt, így kénytelenek voltunk úgy kivinni a lakásból, ahogy azok eredetileg is álltak. Mondanom sem kell, hogy egy ilyen fegyverszekrény súlya, főleg abban az esetben, ha az még tartalmaz is valamit, nem a könnyű kategóriába esik, így nem volt baj, hogy a teljes csapatot mozgósítottuk arra a napra.

 

A lakásban összesen 5 ilyen fegyverszekrényt készítettünk az elszállításra, amiket egyesével nagy nehezen, egy emelő béka kölcsönbe vételével jutattuk fel a teherautóra, majd az új és nagyobb lakásban, ahol egy különálló kis épületbe helyeztünk el, melyet minden egyes szekrény bevitele után egy plusz fém rácsos ajtóval zárt a tulajdonos.

Lévén szó vadászról, rengeteg relikviát, kikészített állatbőrt és agancsot kellett egyesével, külön kartondobozokba csomagolnunk, amiket pluszban fóliával béleltünk ki, hogy teljes mértékben-biztonságban eljussanak az ingatlantulajdonos új lakhelyére, és ott szintén elfoglalják helyüket a nappaliban.

 

A megmaradt holmikkal már nem kellett sokat foglalkozni

A vadász újdonsült felesége is aktívan részt vett a csomagolásban, aminek mindig örülünk, hiszen ahhoz, hogy teljes egyetértésben lemenjen egy áttelepülés, szükség van a tulajdonosok véleményére, és kérésére, hogy mindent úgy tudjunk elköltöztetni, ahogy azt megkívánja a megrendelő. A feleség mindent elcsomagolt a maga kedve szerint az általunk leszállított csomagolóanyagokkal és kartonokkal, amíg mi kivittük az elvinni szánt bútorokat, és felpakoltuk őket a teherautókra, így mire ezekkel végeztünk, a többi dolgot már csak fel kellett tenni a másik gépkocsira, és indulhattunk is az új lakóhelyükre.

 

Rengeteg érdekes dolgot tudtunk meg ez alatt a megbízásunk alatt is, és itt is bizonyítást nyert az a megállapítás, hogy rendkívüli odafigyeléssel bármilyen probléma kiküszöbölhető, és bosszankodásnak nincs helye, ha a Mi csapatunkat hívják a költözés első pillanatától kezdve.