Elhagyott raktár lomtalanításában segítettünk

Egy nagyon izgalmas telefonhívással kezdtük a napot, amikor legújabb ügyfelünk megkérte csapatunkat az újonnan megvásárolt raktárának a teljes kiürítésére. A raktár, amelyet ügyfelünk megvásárolt, előtte egy üdítőitalokat forgalmazó cég telephelye volt, de évek óta nem használta senki, és rengeteg holmi maradt ott árván. Ebben kérte segítségünk, és mi pár napon belül meg is érkeztünk, hogy megbeszéljük a részleteket, és megnézzük a megbízás helyszínét.

Az első személyes igényfelmérés

A megbeszélt napon, mint mindig pontosan megérkeztünk a helyszínre. A raktárban tetemes mennyiségű üres műanyag palack, rengeteg zsugorfólia, eláztatott kartonpapír darabok, és igen nagy mennyiségű összetört raklap volt látható, melynek elszállítása mind a Mi feladatunk. A tulajdonossal megegyeztünk a lomtalanítás napjában, és felvettük a kapcsolatot a szemétlerakó telephelyekkel. Az ország szinte összes hulladéklerakójával kapcsolatban állunk, így a helyszínhez legközelebb eső lerakóval is felvettük a kapcsolatot.

A lomtalanítás napja

A lomtalanítási napra több tehergépjárművel és elegendő mennyiségű, a szállításhoz szükséges csomagolóanyaggal érkeztünk. Első lépésként a legegyszerűbbnek azt látjuk, ha a telephelyen szétszórt műanyag flakonok össze szedésével kezdünk, melyeket nagyobb zsákokba és dobozokba helyeztünk, így feltéve a teherautóra. Nem szeretnénk, a szemét telephez vezető úton végig szórni a műanyag üvegeket, így lezárt zsákokban és dobozokban szállítottuk. Kíváncsiságból megmértük, és 150 kilogrammnak megfelelő műanyag hulladékot szedtünk össze, csak a flakonokból. A zsugorfóliákat szelektív hulladékgazdálkodási felfogásunk miatt szintén külön szállítottuk, mivel ezek szinte 100%-ban újrahasznosíthatók. Az elázott kartonpapír maradványok is az újrahasznosítás miatt külön szállításra lettek ítélve, így természetesen ezeket is egy nagyobb zsákban gyűjtöttük össze, és helyeztük az autó rakterébe. Utolsó műveletként a raklapokat szedtük össze. Ezeket a faanyagokat külön autóra helyezve vittük el az erre létesített lerakó telephelyére. A nap végén kimerülten, de végezve minden lom eltakarításával elindultunk lerakni az összegyűjtött hulladékokat.

Lomtalanításban is a maximumot hozzuk ki magunkból

Lomtalanítási megbízáskor sem hagyunk semmit a helyszínen, ha ez az igény. Nem csak az értékeket szállítjuk el, hanem teljesen kiürítjük a kívánt objektumot. Az ország szinte összes szemétlerakójával kapcsolatban állunk, nem tesszük le illegálisan egy eldugott erdőrészen sem, amit a teherautókra pakolunk. Keressen bennünket, ha Önnek is lomtalanításra van szüksége Budapest belvárosában, vagy Budapest vonzáskörzetében.