Egy igazi fotómágus lakását költöztettük

Szinte nincs két egyforma költöztetésünk, ezért szeretjük annyira a munkánkat. Mindig új embereket ismerhetünk meg, akiknek a lakásán keresztül egy picit megismerjük az életét, ami egyébként egy roppant bizalmi dolog is, hiszen amikor költöztető csapat kiválasztásáról van szó, kitesszük elé az életünk, és ugye nem mindegy, hogy kiket is engedünk be a privát szféránkba. A legutóbbi megbízásunk szintén roppant érdekesre sikerült, ugyanis egy amatőr természetfotósnak segítettünk az V.kerületi garzonjából áttelepülni egy II. kerületben lévő kisebb családi házba, hiszen a rengeteg fotós holmival már nem fértek el az apró garzonba.

Az első találkozó, és igényfelmérés

Már az első személyes megbeszélés ideje alatt tapasztaltuk, hogy a költöztetni kívánt fényképész felszerelés hatalmas vagyoni értéket képvisel, így tudtuk, hogy nem szabad majd spórolnunk a csomagolóanyagokkal a költözés folyamán. Rengeteg fényképezőgép, világosítást segítő eszközök, fényvisszaverők, és hihetetlen méretű és súlyú teleobjektívek várnak ránk azon a bizonyos pakolós napon, nem beszélve a lakásban kiállított rengeteg keretes, eszmei értékkel bíró képekről, amelyek mind a tulaj keze által készültek, hiszen a kereteket is saját maga készíti, pont ugyanúgy mint a fotókat.

A csomagolás már rutinosan megy nekünk

A legésszerűbbnek azt gondoltuk, hogy a rengeteg képpel kezdjük a csomagolást, hiszen az lesz a legaprólékosabb feladat szinte az egész áttelepülés alatt. A keretes fotókat egyesével körbetekertük nejlonnal, és a sarkait külön kartonnal befedtük, hogy megvédjük az esetleges ütésektől, melyek az utazás során érhetik a képeket. Miután mind a 120 képet sikerült egyesével betakarni nejlonnal, az egyforma méretű kereteket tízesével egy nagyobb kartondobozba raktunk, amiket előre megbeszéltünk az ingatlan tulajdonossal, így már majdnem egy teherjárművet sikerült is félig megtöltenünk.

 

Ezek után a fényképezőgépek következtek, és a különböző stúdió eszközök, mint például reflektorok, és több különböző méretű és színkomponensű derítő, melyeket szintén egyesével körbenejlonoztunk, majd egy – egy kartondobozba helyeztünk, így feltéve őket az autóra. A fényképezőgépek mindegyike, jó fotóshoz mérten a saját hordozó táskájában várta a nagy utazást, így azokat csak külön beletettük a méretéhez megfelelő kartonpapír tárolóba.

Az utolsó kör

Természetesen első körben a fotózáshoz szükséges stúdió termékeket és az otthon kiállított képeket szállítottuk el, így amíg azzal nem végeztünk, a másik két kollégánk befejezte a lakásban maradt maradék holmi összekészítését, így mire visszaértünk, már csak az autóra kellett felpakolni, és mehettünk is az új kis családi házba, ahol a tulajdonos elégedett mosollyal kezdte el berendezni, immáron a saját pincéjében a saját kis műtermét.

 

Mint minden költözésnél, itt is roppant nagy hangsúlyt fektettünk a holmik biztonságos elköltöztetésére, így minden egyes készülék, kép, és természetesen a többi személyes tárgy is épségben megérkezett. Készséggel állunk minden megbízásunk elé, melyeket a legnagyobb óvatossággal, és odafigyeléssel végzünk, minden egyes nap.