Bemelegítés a nyári szezonra – Balatoni nyaraló lomtalanítása

Rohamosan hosszabbodnak a nappalok, egyre több a napos órák száma, és a hőmérséklet is kezd egyre kellemesebbé válni, ami csak annyit jelent, hogy hamarosan itt a nyár, és mindenki készül már az idei nyaralására, vagy akinek szerencséje van, akkor talán pont most vette meg álmai kis nyaralóját a Balaton egyik szegmensében. Ilyen például az a középkorú házaspár is, akikkel a napokban volt szerencsénk egy egynapos mini nyaraláson részt venni, miközben segítettünk az újonnan szerzett nyaralójuk teljes kiürítésében.

Az előkészületek

Mint minden megbízásunknál, itt is személyesen kerestük fel a nyaralót a tulajdonosával együtt, és bár nem volt a plafonig telepakolva az ingatlan, még is láthattuk, hogy sokat kell majd szelektálnunk a kidobandó, és a megtartandó holmik közt. Megbeszéltük a lomtalanítás tervezett napját, amire megvásároltuk a pályamatricát mind a 2 tehergépjárműre, és mint a legtöbb esetben, itt is többen érkeztünk a nagy feladatra, az autókban a csomagolóanyagokkal, kartondobozokkal együtt.

Pár négyzetméteren jó pár köbméter lom

A nyaraló lomtalanítása az alsóépülettel kezdődött, ami egy kis szerszámos faház volt tele régi szerszámokkal. A nagyobb, használható kerti szerszámokat, mint a gereblye, ásó, kapa egy csokorban összekötöttük a nyelüknél, és a fejrészeket egy kartonnal biztosítottuk, hogy a többi holmiban ne tudjanak kárt tenni, illetve bennünk se, ha esetleg a pakolás nagy hevében eldőlnek.

 

A nyaraló ugyan nem volt hatalmas alapterületű, de cserébe beépített padlástérrel rendelkezett, aminek a szűk, létraszerű lépcsőzetén biztonságosan nem tudtuk volna le juttatni a dolgokat, így a jól bevált kötéllel leengedős módszert alkalmaztuk, amivel könnyű dolgunk volt, tekintve, hogy a neheze a földszinten volt található. A padlástér inkább egy tárolóra emlékeztetett, hiszen a összes műanyag kerti bútor, szétszerelt hintaágy, a kinti zuhanyzóhoz használt paraván, és 2db lyukas gumimedence is volt, amik nem a kisebb kategóriába tartoztak, így sajnos a lomok közé kellett száműznünk.

 

A földszint már nem volt olyan egyszerű eset, ugyanis nagy meglepetésünkre a látásra könnyűnek tűnő bútorokról kiderült, közel 100 éves diófa bútorok voltak, amikre különösen kellett vigyáznunk, hiszen a nyaraló új tulajdonosa számára ezek régi családi ereklyének minősültek. Ekkor tudtuk meg, hogy a nyaraló örökösödés útján jutott új gazdájához, és a legtöbb holminak eszmei értéke van a család számára, így ezt figyelembe véve minden bútort egyben, épségben, egy karc nélkül ki tudtuk hozni, és a nap végén elszállítani a Budán található II. kerületi lakásba.

Fontos, hogy a megbízónk elégedett legyen

A Mi csapatunk mindig lelkiismeretesen áll a megbízásaihoz, függetlenül attól, hogy lomtalanításról van szó Budapest belvárosában, vagy éppen egy költözésben kell segédkeznünk a főváros agglomerációjában. Precíz, gyors, összeszokott csapattal érkezünk minden esetben, és mindig tekintettel vagyunk nem csak a pénzbeli értéket képviselő holmikra, hanem fontos számunkra, hogy a családi ereklyék is épségben megérkezzenek az új helyre.