A lomtalanítás boldoggá tesz!

Talán első hangzásra mindenki felhúzza a szemöldökét, hogy hogyan tenne boldoggá a lomtalanítás egy embert? Márpedig a lomtalanítás igenis boldoggá teszi az embert, hiszen rend a lelke mindennek. Ahogy közelednek az ünnepek és az idei év vége, egyre kevésbé tűnik halaszthatónak a nagytakarítás, és ezzel együtt a lomtalanítás is.

Vége a nyári időszaknak, amikor a házunk helyett a kertet választottuk, és most már a napunk nagy részében behúzódunk a meleg szobánkba. De nem ártana, ha a rengeteg felhalmozott lom mellett nekünk is lenne helyünk a lakásban. Sokan esünk bele a gyűjtögetés hálójába azzal a címszóval, hogy majd jó lesz ez még valamire. Természetesen az esetek 99%-ban semmire sem fogjuk használni, de valamiért nagyon nehezen válunk meg bármilyen kacattól. Így a lomok csak gyűlnek és gyűlnek, nekünk pedig egyre kisebb életterünk marad, ami szorongó érzést válthat ki a legtöbb jóérzésű emberből.

Itt az ideje elkezdeni a lomtalanítást!

Nem szabad önmagunkat hibáztatni, ha valamitől nehezen vagy egyáltalán nem tudunk megválni. Számtalan kutatást végeztek a viselkedéstudománnyal foglalkozó szakemberek, miszerint racionális érvek vezetik tudatalattinkat akkor, amikor képtelenek vagyunk valamit kidobni. Rögtön kezdhetjük azzal a ténnyel, hogy a legtöbb darab azért díszeleg egy sarokban, az otthonunkban, mert sokat fizettünk érte anno.

A lomtalanítást nem lehet halogatni, mert ahogy nő a rumli körülöttünk, úgy leszünk lelkileg is egyre nyomottabbak és zsúfoltabbak. Ha szeretnénk felszabadultan érezni magunkat környezetünkben, ehhez fel kell szabadítani a saját életterünket is. Ha egy tárgytól nehezen akarunk megválni, egyetlen dolgot kell kérdeznünk magunktól: Milyen nyomós indokom van megtartani ezt a tárgyat? A legtöbb esetben erre a kérdésre nem is érkezik racionális válasz, így ebből tudhatjuk, hogy nincs helye, mehet a szemétbe.

Ha nehezen megy, haladjunk szobáról szobára

Sokkal könnyebb úgy elvégeznünk a lomtalanítást, ha egyesével haladunk a helyiségeken. Kezdjük mindig azokkal a szobákkal, ahol a legtöbb időt töltjük a mindennapokban. Még ha nem is gondoljuk elsőre, a végére mindig jó érzéssel tölt el bennünket, ha csak olyan dolgok és tárgyak vesznek körül minket, amiket tényleg használunk, és nem csak a port fogják. Szelektáljunk, és gyűjtsük össze az udvar egyik szegletében azokat, amiket már biztosan nem szeretnénk megtartani. Így ugyan lassan, de annál biztosabban egy pár nap alatt az egész lakással el fogunk készülni, és csak a rend és tisztaság fog visszaköszönni ránk, amikor körbenézünk házunkban.

Mi legyen az összegyűjtött lomokkal?

Kérje segítségünket! Csapatunk nagyon rövid időn belül elszállítja a nem kívánatos lomokat az Ön házából, kertjéből, de bárminemű lomtalanításban szívesen nyújtunk segítséget. Több mint 20 éve foglalkozunk napi szinten lomtalanítással és költöztetéssel, így gyorsan és hatékonyan végezzük munkánkat, kosz és pormentesen. Hívjon bennünket még ma, hogy holnap akár már az Ön környezetét is megtisztítsuk, hogy a karácsonyi ünnepekre már a maximális tisztaság várja családtagjait és vendégeit!