5+1 jó tanács egy tapasztalt költöztetőtől

A költözés szó hallatán egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. Örülünk, hiszen egy új élet kapuján készülünk átlépni, a saját lábunkra állni, vagy éppen a családalapítás első lépését tesszük meg. Azonban a rózsaszín köd lehullása után nem látunk mást csak a rengeteg tennivalót, a végeláthatatlan kupacokat a szoba egyik sarkában, és a hatalmas felfordulást magunk körül. Most nekik próbálunk segíteni pár hasznos tanáccsal, hogy a költözés ne csak a stresszről szóljon!

1. Vigyázz, kész, de mibe csomagolj?

A legelső legfontosabb lépés a csomagolóanyagok beszerzése. Szükséges különböző méretű kartondobozok beszerzése, hogy a sérülékenyebb holmikat biztonságosan el tudjuk majd szállítani, Ahhoz, hogy a kartondobozban se törjenek össze kelleni fog tömőanyag, mint például a buborékfólia, ami nem engedi, hogy összekoccanjanak, vagy karcolódjanak a benne lévő tárgyak. Ezen kívül nem baj, ha van némi zsák, kötöző anyag, és természetesen filc, amivel felcímkézhetjük a dobozokat a tartalmuk szerint.

2. Minden doboz legyen megjelölve!

Szeretjük a meglepetést, de nem akkor, amikor a kicsomagolásról van szó. Fontos, hogy egy dobozban csak egyféle dolog legyen, vagy egy helyiségből származó tárgyak és eszközök legyenek benne. Kicsomagoláskor így már a címke alapján tudni fogjuk, hogy az új lakásban hova készítsük be a dobozt, ezzel meggyorsítva a beköltözés folyamatát.

3. Lomtalanítás már a csomagolás közben!

Összecsomagolás közben érdemes szelektálni is. Feleslegesen ne költöztessük olyan dolgokat az új lakhelyünkre, amit már az előző lakásban is csak tologattunk egyik oldalról a másikra. A csomagolás pont egy remek alkalom arra, hogy mindent kidobjunk, amire már nincs szükségünk.

4. A mindennap használt dolgainkat tegyük el utoljára!

Nincs is bosszantóbb, amikor valamire nagyon szükségünk van, de a rengeteg doboz és zsák közt azt sem tudjuk, hogy hol keressük. Érdemes a mindennap használatos dolgainkat egy külön táskába, zsákba, dobozba összegyűjteni, és ezeket külön is kezeljük, hogy ne kelljen majd keresgélni. Egy kis plusz munkát igényel, de hálás lesz érte, amikor a költözés már javában zajlik!

5. A lapraszerelt bútorok is álljanak készen az indulásra!

A manapság kapható bútorok nagy része elemeire szedhető szét. A költözéskor ez igencsak kapóra jön, hiszen így nem csak helyet takarít meg a szállításkor, hanem a kiköltözés idejét is nagyban lerövidíti, ha nem aznap kell ezzel foglalkozni.

+1. Keressen bennünket!

Ha Ön is a problémától és a stressztől mentes költözést részesíti előnyben, akkor keressen bennünket bizalommal! Csapatunk már több mint 20 éve napi rendszerességgel könnyíti meg az áttelepülni vágyók életét tapasztalataival, rutinjával. Költözni lehet biztonságosan, sérülésmentesen, nyugodtan. Bebizonyítjuk! Hívjon bennünket, és akár már másnap egyeztethetünk is személyesen a költözés részleteiről!